Waterrower

waterrower-roddmaskin-house-of-cardsHar man sett House of Cards på Netflix någon gång så kommer man känna igen denna roddmaskin direkt för i denna serien så tränar Frank Underwood ganska ofta på denna modell.

Roddmaskinen i House of Cards är inte bara en vanlig enkel rekvisita i någon film / serie utan är en seriös bra roddmaskin som har vunnit flera priser.

Waterrower kanske ser lite annorlunda ut jämfört med andra roddmaskiner på marknaden men faktum är att denna roddmaskin har fått väldigt bra betyg runt om i världen. Delvis för sitt snygga gammaldags utseende men det unika med denna typ av roddmaskin är den patenterade vattenmotståndet som finns i maskinen.

Butiker

fitnesssport

Det finns bara en butik i Sverige som säljer denna roddmaskin vad vi har hittat och det är fitnesssport som har valt att sälja denna produkt. De har dock ett riktigt bra utbud av Waterrowers byggda i olika material så som ek, valnöt, körsbär, bok, ask samt även en i metall. Beroende på material så kostar dessa lite olika t.ex. är valnöt lite dyrare än t.ex. ek.

waterrower-stor

Positivt

  • waterrower-uppfalldDesignen på denna roddmaskin är magisk och med sitt gamla utseende får maskinen lite karaktär. Passar in i vardagsrummet utan några som helst problem.
  • Sätet på denna roddmaskin är det bästa som finns på någon maskin på marknaden. Väldigt bekvämt.
  • Vattenhjulet eller motståndet i denna maskin är väldigt tyst jämfört med t.ex. maskiner som har magnetbromsar eller luftbroms som på Concept2. Ljudet från vattnet är även väldigt skönt att lyssna på medans man ror.
  • Känslan är som bäst på denna maskin då motståndet är just vatten precis som i verkligheten på sjön.
  • Den är extremt enkel att förvara då det är bara att resa den upp på högkant när den inte används.

Negativt

  • Att ändra motståndet kräver att man måste antingen fylla på vatten eller ta bort vatten och är man två personer i hemmet som vill ha två olika motstånd så blir det snabbt jobbigt. Men är du själv om maskinen så ställer man oftast ett motstånd och sen rör man inte det fler gånger då hela träningen ändras om man gör det.
  • Fotstödet är lite så där på denna modellen för vissa, drar du på hårt så känner man att det fjädrar pyttelite men det är lite personligt huruvida det är irriterande eller inte.
  • Monitorn lämnar lite att önska och kunde ha varit lite mer avancerad.